Речник Кремля заявив, що Міноборони визначатиме умови для застосування Росією ядерної зброї

Необхідність застосування Росією ядерної зброї оцінюватиме Міністерство оборони. Про це сказав спікер російського диктатора Путіна Дмитро Пєсков, - інформує The Moscow Times.

Він уточнив, що, згідно з оновленою держполітикою в галузі ядерного стримування, саме це відомство повинно вирішувати, чи настали умови для таких дій, чи ні. 

«Це, швидше, прерогатива наших фахівців, наших військових. Вони уважно стежать за тим, які саме озброєння і як використовуються. Саме вони фіксують пряму залученість країн колективного Заходу в конфлікт навколо України, і вони не будуть послаблювати свою увагу», - сказав Пєсков.  

У такий спосіб він відповів на запитання про те, що деякі з умов застосування ядерної зброї, які нещодавно були озвучені президентом, уже мають місце: наприклад, Україна масово запускає по Росії безпілотники і використовує для атак ракети.  

Пєсков додав, що відповіддю на дії Києва та його західних союзників стало рішення президента Путіна переглянути ядерну доктрину Росії.

«Очевидно, щось, як розвивалася міжнародна обстановка, як нагніталася напруженість навколо наших кордонів, те, як, по суті, ядерні держави стали брати участь у конфлікті навколо України на боці України, те, як просувалася інфраструктура НАТО до наших кордонів, це все робило за необхідне внесення коригувань», - пояснив спікер Кремля.

Путін оголосив, що змінює ядерну доктрину Росії та істотно розширює список підстав для застосування ядерної зброї, 25 вересня. Зокрема, до документа вносять пункт, згідно з яким агресія з боку будь-якої держави за підтримки ядерної держави буде розцінюватися як спільна атака на Росію. Він також запропонував додати до доктрини можливість застосування ядерної зброї в разі отримання «достовірної інформації» про масований запуск по цілях у країні крилатих ракет і безпілотників.  Зміни були анонсовані на тлі інформації про те, що Україна може отримати дозвіл на застосування західних ракет для ударів углиб Росії. У Кремлі заявляли, що поправки можна вважати сигналом союзникам Києва.

Статті

Донбас
29.09.2024
20:12

«Ми вчимося видобувати вугілля з нуля». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу лякали обивателів смартфонами відомих фірм і пропагандою «європейських цінностей», яка чатує на них у сервісах VPN. Донецькі та луганські чиновники прогнозували небувалий розквіт вугільної промисловості, яку...
Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Всі статті