Рашисти на окупованих територіях заманюють школярів до "молодіжних" рухів Кремля грошима й іншими преференціями

Окупанти заманюють школярів на тимчасово окупованих територіях України до прокремлівських молодіжних організацій, мотивуючи грошима й іншими "бонусами". Про це повідомив "Центр національного спротиву" (ЦНС) 18 серпня.

"Напередодні 1 вересня окупанти почали видавати шкільні набори, але умовою їх отримання є заява на вступ до "молодіжних" рухів Кремля, – сказано в повідомленні. – Зокрема, йдеться про "движеніє пєрвих" – неокомсомольску організацію, яка слугує інтересам російського диктатора. А саме – організовує масовку, імітує підтримку окупації й допомагає фальсифікувати "вибори" чи проводити "референдум".

Зазначається, що саме ця організація намагається залучити до себе якомога більше студентів та учнів, аби організовувати пропагандистські заходи. Вступ до структури дає преференції: грошові подарунки, безкоштовне дозвілля чи навіть "бронь від вилету" з навчального закладу за погані оцінки.

Раніше повідомлялось, що росіяни поставили перед Пасічником "план" щодо примусової паспортизації підлітків на окупованій Луганщині.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті