Ракети ППО, HIMARS, Javelin... США надішлють Україні нову військову допомогу майже на 125 млн доларів

США надішлють Україні близько 125 мільйонів доларів нової військової допомоги. Про це заявили посадовці США 22 серпня, - повідомляє "Голос Америки".

Зазначається, що нова допомога планується попри те, що Вашингтон все ще намагається краще зрозуміти просування Києва в Росії і як це служить ширшим цілям на полі бою.

Посадовці США заявили, що новий пакет допомоги включатиме ракети протиповітряної оборони, боєприпаси для ракетно-артилерійських систем високої мобільності (HIMARS), Javelin та низку інших протитанкових ракет, системи і обладнання для боротьби з безпілотними літальними апаратами та засоби радіоелектронної боротьби, артилерійські снаряди калібрів 155 мм і 105 мм, транспортні засоби та іншу техніку.

Посадовці говорили на умовах анонімності, оскільки про допомогу не було оголошено публічно.

Зазначається, що офіційне оголошення може бути зроблене вже в п'ятницю, напередодні Дня Незалежності України.

Вказується, що зброя надається в рамках повноважень президента використовувати зброю зі складів Пентагону та її можна буде отримати достатньо швидко.

"Представники Пентагону неодноразово заявляли, що США ведуть обговорення з українськими лідерами, щоб краще зрозуміти довгострокові цілі щодо Курської операції, зокрема на тлі повідомлень про просування Росії поблизу Покровська. Якщо Покровськ впаде, поразка поставить під загрозу оборону України та наблизить Росію до її заявленої мети захоплення Донецької області. Зараз російські солдати знаходяться лише за 10 кілометрів ", - йдеться у повідомленні.

З новим пакетом допомоги загальна сума безпекової допомоги США Україні з моменту повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року досягне понад 55,7 мільярда доларів.

Статті

Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Всі статті