Ракети ППО, HIMARS, Javelin... США надішлють Україні нову військову допомогу майже на 125 млн доларів

США надішлють Україні близько 125 мільйонів доларів нової військової допомоги. Про це заявили посадовці США 22 серпня, - повідомляє "Голос Америки".

Зазначається, що нова допомога планується попри те, що Вашингтон все ще намагається краще зрозуміти просування Києва в Росії і як це служить ширшим цілям на полі бою.

Посадовці США заявили, що новий пакет допомоги включатиме ракети протиповітряної оборони, боєприпаси для ракетно-артилерійських систем високої мобільності (HIMARS), Javelin та низку інших протитанкових ракет, системи і обладнання для боротьби з безпілотними літальними апаратами та засоби радіоелектронної боротьби, артилерійські снаряди калібрів 155 мм і 105 мм, транспортні засоби та іншу техніку.

Посадовці говорили на умовах анонімності, оскільки про допомогу не було оголошено публічно.

Зазначається, що офіційне оголошення може бути зроблене вже в п'ятницю, напередодні Дня Незалежності України.

Вказується, що зброя надається в рамках повноважень президента використовувати зброю зі складів Пентагону та її можна буде отримати достатньо швидко.

"Представники Пентагону неодноразово заявляли, що США ведуть обговорення з українськими лідерами, щоб краще зрозуміти довгострокові цілі щодо Курської операції, зокрема на тлі повідомлень про просування Росії поблизу Покровська. Якщо Покровськ впаде, поразка поставить під загрозу оборону України та наблизить Росію до її заявленої мети захоплення Донецької області. Зараз російські солдати знаходяться лише за 10 кілометрів ", - йдеться у повідомленні.

З новим пакетом допомоги загальна сума безпекової допомоги США Україні з моменту повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року досягне понад 55,7 мільярда доларів.

Статті

Країна
12.09.2024
16:21

Україна нарощує виробництво дронів: проблеми та виклики

73% опитаних виробників сектору ОПК не бачать жодних кроків від держави щодо покращення умов ведення оборонного бізнесу в Україні.
Світ
11.09.2024
19:13

Про далекобійні ракети, сучасні винищувачі, дипломатію і трибунал над Путіним і Лавровим. Огляд західних медіа

Західні союзники спочатку опираються закликам надати більш сучасне обладнання, тільки щоб погодитися на багато місяців пізніше. Такий перервний потік давав українським військовим менше часу на інтеграцію складного і потужного озброєння, залишивши...
Світ
11.09.2024
10:17

«Не потрібно радикально й однозначно заявляти про неможливість переговорів». Російські ЗМІ про Україну

Концентрація п'ятнадцятитисячного угруповання українських військ як головну мету розглядає зовсім не Білорусь, а, швидше за все, Росію. І насамперед територію Брянської області, в якій Київ може спробувати розіграти «курський сценарій».
Всі статті