Радник губернатора лякає жителів прикордонних районів Курської області «українцями-сатаністами» і закликає евакуюватися 

Радник губернатора Курської області Роман Альохін лякає і закликає всіх жителів прикордонних районів евакуюватися. Про це він написав у себе в Телеграм.

«Земляки, не чекайте до останнього, як Суджа, Кореневе Глушково. Життя ваше і ваших родичів дорожче за життя песика», - звертається він до жителів курського прикордоння. 

Необхідність покинути власні будинки він аргументує нібито «злочинами укронацистів», які «розстрілюють мирних заради забави, а хтось заради кривавих сатанинських ритуалів».

Як доказ він привітав сюжет російського пропагандистського телеканалу, в якому, насправді, жодних «злочинів» ЗСУ зафіксовано не було. Автори фейкового викриття цих «звірств» обмежилися кадрами нібито зізнання взятих у полон українських військових про те, що їм було дано наказ вбивати всіх мирних громадян, і емоційною нарізкою фрагментів бою, знятих екшн-камерами захисників України.

Як повідомлялося раніше, Росія розгорнула безпрецедентну за цинізмом кампанію з дискредитації ЗСУ. Пропаганда РФ масово поширює фейкові новини про те, що українські війська нібито здійснюють каральні акції проти мирного населення прикордонних територій Росії. За репортажі українських і західних ЗМІ, які повністю спростовують ці інсинуації, проти журналістів порушують кримінальні справи за статтею про незаконний перетин кордону.    

 

 

Статті

Країна
12.09.2024
16:21

Україна нарощує виробництво дронів: проблеми та виклики

73% опитаних виробників сектору ОПК не бачать жодних кроків від держави щодо покращення умов ведення оборонного бізнесу в Україні.
Світ
11.09.2024
19:13

Про далекобійні ракети, сучасні винищувачі, дипломатію і трибунал над Путіним і Лавровим. Огляд західних медіа

Західні союзники спочатку опираються закликам надати більш сучасне обладнання, тільки щоб погодитися на багато місяців пізніше. Такий перервний потік давав українським військовим менше часу на інтеграцію складного і потужного озброєння, залишивши...
Світ
11.09.2024
10:17

«Не потрібно радикально й однозначно заявляти про неможливість переговорів». Російські ЗМІ про Україну

Концентрація п'ятнадцятитисячного угруповання українських військ як головну мету розглядає зовсім не Білорусь, а, швидше за все, Росію. І насамперед територію Брянської області, в якій Київ може спробувати розіграти «курський сценарій».
Всі статті