Тимчасовий захист для українців у країнах ЄС продовжили до березня 2026 року

Рада ЄС продовжила тимчасовий захист для українців до 2026 року. Про це 26 червня повідомило Мінреінтеграції.

"Вказаним рішенням пролонгується дія тимчасового захисту для шукачів притулку з України до 4 березня 2026 року. Про це повідомляє пресслужба Ради ЄС", - проінформували у міністерстві.

У повідомленні зазначається, що механізм тимчасового захисту був впроваджений 4 березня 2022 року. Ухвалене Радою ЄС рішення продовжує його дію та не передбачає змін стосовно категорій осіб, на яких поширюється тимчасовий захист.

Особи, які його отримали, мають однакові права на всій території Європейського Союзу. Йдеться про проживання, доступ до ринку праці, медичну допомогу та інше.

Як повідомлялося, голова баварської опозиційної партії ХСС у Бундестазі Александер Добріндт закликав висилати безробітних українських біженців з Німеччини. 

Статті

Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Країна
28.06.2024
12:10

Україна ЄС: із чого почнемо?

За даними Держгеонадр, в Україні знаходиться близько 30% світових запасів руд, що містять титан. Це 40 доступних до розробки родовищ
Світ
27.06.2024
14:25

"Люди в Бєлгороді знають, що коли Росія бомбить Харків, вони також страждають". Огляд західних медіа

Втягнутість у війну об’єднала Бєлгород. Майже 70 відсотків його жителів займаються волонтерством: збирають гроші, приєднуються до територіальної оборони, укомплектовують лікарні...
Всі статті