Рада ЄС офіційно підтвердила початок переговорів про вступ з Україною і Молдовою 25 червня

Рада ЄС схвалила переговорні рамки для України та Молдови і підтвердила, що міжурядові конференції для запуску переговорів відбудуться 25 червня. Про це оголосила головуюча у Раді ЄС Бельгія на сторінці бельгійського головування в X (Twitter).

"Рада ЄС схвалила загальні позиції ЄС, у тому числі переговорні рамки, для перемовин про вступ з Україною і Молдовою. Це відкриває шлях для запуску переговорів у вівторок 25 червня у Люксембурзі", – йдеться у заяві.

Міжурядова конференція з Україною запланована на 15:30 за місцевим часом, з Молдовою – на 18:00. 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба привітав рішення Ради ЄС, яким затвердили переговорні рамки України та Молдови і запуск переговорів про вступ 25 червня.

"Усі 27 країн-членів ЄС затвердили переговорні рамки, початок практичних переговорів про вступ до ЄС заплановано на наступний тиждень. Дякуємо Раді ЄС та бельгійському головуванню за те, що ви творите історію", – написав міністр закордонних справ у Twitter.

Кулеба зазначив, що Україна встановила рекорд за швидкістю просування від заявки на вступ до відкриття переговорів, зробивши це всього за два роки і без "знижок", виконуючи встановлені вимоги та реформи в умовах повномасштабної війни. 

Статті

Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Всі статті