Путін спеціально оголосив мобілізацію та провів обмін полоненими в один день - ISW

Деспотичний підхід Кремля до часткової мобілізації навряд чи призведе до набору найефективніших солдатів. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Деспотичний підхід Кремля до часткової мобілізації може успішно задовольнити внутрішню квоту Кремля щодо мобілізованого персоналу, але навряд чи призведе до набору ефективних солдатів та викликає значну негативну реакцію всередині країни через незначну вигоду", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що російська влада під надуманими приводами насильно вербує російських громадян для участі в бойових діях в Україні, порушуючи обіцянку Кремля набирати лише тих, хто має військовий досвід.

Крім того, кремлівські квоти, швидше за все, змусять місцевих чиновників мобілізувати чоловіків незалежно від їхнього військового статусу.

"Квота для мобілізованих чоловіків залишається непідтвердженою: офіційні особи Кремля стверджують, що Росія мобілізує лише 300 000 осіб, а джерела російських опозиційних ЗМІ припускають, що ця кількість може сягати мільйона", - зазначає ISW.

Інститут вивчення війни також пише, що Кремль, ймовірно, спробував применшити значення обміну в'язнями з Україною, який є вкрай непопулярним серед російських націоналістів і блогерів, здійснивши обмін полонених того ж дня, коли Путін оголосив про часткову мобілізацію.

Як повідомлялося раніше, президент країни-агресора путін оголосив у РФ часткову мобілізацію.

Статті

Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Всі статті