Путін заявив про зміни в ядерній доктрині та нові умови для застосування ядерної зброї РФ

Російський диктатор Путін заявив про оновлення ядерної доктрини Росії. Про це він говорив на засіданні постійної наради Радбезу з ядерного стримування, - повідомляють росЗМІ 25 вересня.

«... ми бачимо, що сучасна військово-політична обстановка динамічно змінюється, і ми зобов'язані це враховувати. Зокрема виникнення нових військових загроз і ризиків для Росії і наших союзників», - сказав диктатор.

Путін запропонував внести в доктрину низку уточнень у частині визначення умов застосування ядерної зброї.

Поряд із розширенням переліку держав і військових союзів, щодо яких проводиться ядерне стримування, буде доповнено список військових загроз, для нейтралізації яких необхідні заходи ядерного стримування.

«Також чітко фіксуються умови переходу Росії до застосування ядерної зброї. Будемо розглядати таку можливість вже при отриманні достовірної інформації про масований старт засобів повітряно-космічного нападу і перетин ними нашого державного кордону. Маю на увазі літаки стратегічної і тактичної авіації, крилаті ракети, безпілотники, гіперзвукові та інші літальні апарати»,- сказав Путін.

Також, за його словами, Росія залишає за собою право застосувати ядерну зброю в разі агресії проти Білорусії як учасника Союзної держави. «З білоруською стороною, з президентом Білорусії всі ці питання узгоджені. Зокрема, якщо противник, використовуючи звичайну зброю, створює критичну загрозу нашому суверенітету»,- сказав він.

Путін вважає, що всі уточнення, які будуть внесені до ядерної доктрини, є «глибоко вивіреними» і «відповідними» сучасним воєнним загрозам і ризикам щодо Росії.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті