Путін прибув із візитом до Монголії. Правозахисники закликають заарештувати його

Російський диктатор путін сьогодні, 2 вересня, прибув із візитом до Монголії. Про це з посиланням на інформагентства пише російське бюро «Радіо Свобода».

Росагентства поширюють відео урочистої зустрічі путіна - на льотному полі вишикувалася почесна варта.

Це перша поїздка путіна в країну, яка ратифікувала Римський статут Міжнародного кримінального суду, з березня минулого року - моменту видачі ордера на його арешт. Президента Росії звинувачують у незаконному вивезенні українських дітей на непідконтрольні Києву території.

Раніше повідомлялося, що путін має відвідати Монголію 3 вересня, щоб узяти участь у заходах, присвячених 85-річчю спільної перемоги радянських і монгольських військ над японськими збройними силами на річці Халхін-Гол. Його запросив президент країни Ухнаагійн Хурелсух.

У заяві міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch, опублікованій напередодні візиту, ідеться про те, що Монголія має або відмовити у в'їзді Володимиру Путіну, або заарештувати його, якщо він в'їде в країну, на підставі ордера Міжнародного кримінального суду (МКС).

Правозахисники зазначають, що Монголія порушить міжнародні зобов'язання як члена МКС, якщо дозволить відвідати країну і не заарештує його там. На думку Human Rights Watch, прийом путіна не тільки образить багатьох жертв злочинів російських сил, а й підірве найважливіший принцип верховенства закону.

За даними агентства Bloomberg, Улан-Батор запевнив путіна, що його не затримають після прибуття в країну.

Монголія стала членом МКС у 2003 році. Згідно з угодою, країна зобов'язана співпрацювати із судом, зокрема заарештовуючи і видаючи будь-яких підозрюваних, які в'їжджають на її територію.

 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті