"Путін може зникнути завтра", - екс-глава ЦРУ 

Російський диктатор Путін, найімовірніше, буде відсторонений від влади внаслідок державного перевороту через війну в Україні, яка "зайшла в глухий кут", попередив колишній керівник ЦРУ Джек Девайн. Як пише The Sun, за словами екс-глави ЦРУ, він не здивується, якщо російський тиран "зникне завтра", - повідомляє УНІАН.

Експерти попереджали, що путін може не дожити до наступного дня народження, оскільки він скоріше "накладе на себе руки", ніж зіштовхнеться з приниженням, пов'язаним із переворотом.

Але ймовірність перевороту з боку його найближчого оточення зростає, оскільки він стикається з перспективою "перманентного глухого кута" в Україні, вважає Девайн.

"Це буде сюрприз. Завжди є те, що ми називаємо "чорним лебедем" (теорія, що розглядає важкопрогнозовані та рідкісні події, які мають значні наслідки - УНІАН), який з'являється нізвідки. Путін може зникнути завтра, і я не здивуюся, якщо якийсь елемент в уряді вирішить, що він збирається вжити виконавчих заходів", - зазначив він.

Водночас, додав Девайн, якщо не буде "чорного лебедя", проблеми Путіна почнуться тоді, коли він зайде в глухий кут, а саме це і відбувається зараз.

"Я не думаю, що це буде повстання. Я думаю, що це буде те, що ми можемо назвати палацовим переворотом", - сказав він.

Девайн вважає, що Путін стає все більш непередбачуваним і небезпечним - і його вторгнення в Україну "посіяло його політичний крах".

На його думку, популярність тирана продовжуватиме падати в міру продовження війни, але це не зупинить його жахливого курсу, і російський лідер продовжуватиме свою боротьбу, "чого б це не коштувало".

"Що більше втрат і що більше насильства бачать російські громадяни, то менше людей хочуть брати участь у цьому", - пояснив він.

"Йому буде важко вербувати людей, але це все ж таки Росія. Він знайде спосіб примусити, заманити. Зрештою, він створить армію, але війна ставатиме дедалі менш популярною", - вважає екс-глава ЦРУ.

Девайн попереджає, що кінець конфлікту "починається тільки тоді, коли війна заходить у глухий кут і обидві сторони втомилися". Він зазначає, що Путіна не вдалося вигнати з України, але "застій - це не перемога".

"Українці не збираються віддавати їм територію. Путін не збирається відступати. Але ви можете знизити температуру. Вони повинні згорнутися, коли всі зрозуміють, що у Путіна немає надії на перемогу", - каже екс-глава ЦРУ.

Водночас він попереджає, що навряд чи Путін буде витіснений назад у Росію.

"Я думаю, що наступного року ми побачимо майже постійну безвихідну ситуацію", - каже Девайн.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті