Путін і Шойгу забрехалися: називають різні цифри військових втрат росії та України

Озвучене російським диктатором путіним співвідношення військових втрат росії та України під час контрнаступу розійшлося з даними міністра оборони Шойгу і незалежних аналітиків. Про це пишуть російські опозиційні Телеграм-канали "Вёрстка" і "Агентство", - повідомляє "Настоящее время".

За словами путіна, співвідношення втрат у живій силі становить 1 до 10 на користь росії. Однак 6 червня Шойгу заявляв, що втрати ЗСУ за перші три дні атак становили 3715 військовослужбовців, а російська сторона втратила 281 особу - 71 вбитими і 210 пораненими. Таким чином, співвідношення втрат під час контрнаступу ЗСУ становить 1 до 13,2 на користь росії.

Якщо ж узяти в розрахунок озвучені путіним цифри, вийде, що російські війська за перші три дні втратили 371 людину. Це на 32% більше втрат убитими і пораненими, про які заявляв Шойгу.

Путін заявив, що з 4 червня Україна втратила 160 танків і 360 бронемашин. Він стверджує, що втрати становлять 25-30% від обсягу поставленої союзниками техніки. Як підраховував Oryx, загалом Україні було поставлено близько 575 танків, близько 1180 бронетранспортерів, близько 905 колісних бронемашин (MRAP), понад 40 бронеавтомобілів. "Агентство" зазначає, що, виходячи з цих даних, Україна втратила близько 14% техніки, а не 25-30%.

Як повідомлялося, російське міноборони "попросило" уряд Хакасії не публікувати некрологи на окупантів.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті