Путін дозволив ставати "сенаторами" від окупованих регіонів України російським чиновникам, які не мають до них жодного відношення 

Путін скасував ценз осілості та дозволив ставати "сенаторами" від окупованих регіонів України чиновникам, які не мають до них жодного стосунку. Про це йдеться у відповідному законі, який підписав російський диктатор.

Новий закон передбачає, що раніше чинна норма про те, що кандидатом у сенатори від регіону може бути громадянин Росії, який проживає на території суб'єкта протягом 5 років від моменту висування або в сукупності впродовж 20 років, не застосовуватиметься до кандидатів у "сенатори" з окупованих регіонів України. Ценз осілості для того, щоб стати депутатом Федеральних зборів РФ для анексованих областей України скасовано до 2030 року.

Таким чином, так звані "нові регіони" в СФ РФ зможуть представляти російські чиновники, які жодного відношення до них не мають. 

 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті