Псевдопосадовицям "ЛНР" з Білокуракиного та Марківки "світить" по 10 років ув’язнення

Двом псевдочиновницям з Марківки та Білокуракиного повідомлено про підозру в колабораціонізмі. Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора.

"За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянці України, яка у кінці травня 2022 року погодилася на пропозицію представників окупаційної влади держави-агресора та стала так званим "главного бухгалтера Государственного учреждения ЛНР Станции по борьбе с болезнями животных Марковского района", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що, крім того, судитимуть мешканку Луганщини, яка в березні 2022 року добровільно обійняла псевдопосаду "виконувача обов’язків голови адміністрації Білокуракинського району ЛНР".

Підкреслюється, що жінкам інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

"За вчинене їм загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до десяти років", – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що досудове розслідування веде 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Раніше повідомлялось, що посадовцю ДСНС зі Старобільщини повідомлено про підозру у держраді, у перспективі – довічне ув’язнення.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті