Пригожину повернули 10 мільярдів рублів, які конфіскували в його офісі

Ватажку ЧВК "Вагнер" Євгену Пригожину повернули 10 мільярдів рублів і цінності, знайдені під час обшуків 24 червня. Про це пише росыйське видання "Фонтанка".

Видання розповідало, як після порушення кримінальної справи щодо замаху на заколот у Петербурзі відбувалися обшуки на різних об'єктах, афілійованих Пригожину.

Так, спочатку на подвір'ї готелю "Палац Трезіні" було виявлено стару "Газель", звідки дістали десятки коробок із 4 мільярдами рублів, а трохи пізніше на підземній парковці готелю River Palace із мінівену витягли ще 80 коробів із 6 мільярдами. Що стосується золота і валюти, то їх знайшли в офісах, пов'язаних із бізнесом Пригожина.

За інформацією видання, до вечора неділі, 2 липня, Євгену Пригожину повернули всю суму і цінності. Однак на самій процедурі він не був присутній. За попередніми даними, бізнесмен перебував у Москві.

Зазначаэться, що 2 липня за грошима замість нього приїхав його водій із довіреністю. Зрозуміло, що навряд чи під час видачі перераховували 10 мільярдів, адже навіть за допомогою кількох банківських машинок це зайняло б щонайменше півдня. Невідомо, чи особисто водій вантажив і в яку вантажну машину ці гроші - загальна вага такої суми в п'ятитисячних купюрах сягає кількох тонн.

Видання підкреслило: якщо стосовно громадянина кримінальну справу припиняють за реабілітувальними ознаками, то все вилучене в нього і не заборонене до обігу на території РФ - повертають. Вже в день обшуків Пригожин не заперечував стосунку до грошей. Згідно з його заявою, датованою ще 24 червня, ця сума була приготовлена на зарплату найманців ПВК "Вагнер" і виплати родичам загиблих.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті