Проєкт "Хочу жити": Відбулася передача списку з 300 осіб - репресованих і засуджених у росії людей за підтримку України

В рамках гуманітарної ініціативи проєкту "Хочу жити" з допомоги жертвам політичних репресій у росії сьогодні в Києві відбулася передача  списку репресованих і засуджених за підтримку України. Про це повідомляють на ФБ-сторінці проєкту "Хочу жити".

Представники російської опозиції підготували список із 300 російських політв'язнів, репресованих за підтримку України та антивоєнні висловлювання і дії. 166 із них вчинили акти силового і збройного опору путінському терористичному режиму. Особи тих, хто потрапив до цього списку, поки що не будуть розголошуватися з міркувань безпеки.

У рамках цієї ініціативи передбачається надання юридичного супроводу, а також іншої посильної допомоги репресованим.

"Ми ініціюватимемо передачу таких людей в Україну (зокрема, через обмін на проросійських колабораціоністів або іншими способами) з можливістю забезпечення політичного притулку в Україні та третіх країнах. Це важливий етап у реалізації ініціативи проєкту "Хочу жити" з допомоги репресованим у РФ, про запуск якої ми публічно оголосили 16 серпня", - йдеться в повідомленні.

На зустрічі були присутні член Виконавчої Ради З'їзду Народних Депутатів (РНД) Ілля Пономарьов, заступник командира Легіону "Свобода Росії" з військово-цивільного співробітництва (позивний "Цезар"), представник Російського Добровольчого Корпусу (позивний "Банкір") і командир штурмового підрозділу батальйону "Сибір" (позивний "Швед"). 

Якщо ви хочете повернути своїх близьких, які потрапили під репресивний каток путінського режиму за антивоєнну позицію або підтримку України, пишіть на пошту [email protected].

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті