Прорив першої лінії оборони на Херсонщині став для росіян неприємним сюрпризом - експерт

Бойові дії на Півдні активізуються і зайвий розголос про них може зашкодити українським військовим. Про це в ефірі Еспресо 29 серпня заявив експерт Defense Express Іван Киричевський.

"Ми можемо говорити обережно, що вони масштабувалися. Представники ЗСУ не просто так закликали до певного режиму тиші. Бойові дії активізуються і зайвий розголос про них у відкритих джерелах може зашкодити нашим захисникам. Можемо опиратися на те, що є. Перший прорив оборони для росіян був дуже неприємним сюрпризом", - розповів він.

Експерт наголосив, що це доводить реакція російської пропаганди.

"Це при тому, що наші захисники доволі активно застосовували по них HIMARS. ГУР говорило, що росіяни обладнали в інженерному плані три лінії оборони, але є питання, чи є стільки живої сили, щоб їх зайняти. Побудова бойових порядків, коли попереду стоять примусово мобілізовані з ОРДЛО, а ззаду стоять російські десантники і обидва елементи побудови побігли під ударами ЗСУ, наштовхує на думку, що росіяни були вимушені оригінально будувати свою оборону. Їм живої сили в деяких моментах не вистачає, хоча є дані, що їх там 30 батальйонно-тактичних груп, що є великим угрупованням військ", - підсумував Киричевський.

Як повідомлялось раніше, оборону РФ на Херсонському напрямку 29 серпня прорвали завдяки вогневому контролю.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті