Пропагандисти «ДНР» змусили місцевих жителів Новогродівки розповідати, що їх бомбили не російські військові, а ЗСУ, які самі в цьому місті перебували

Відповідальність за майже повну руйнацію під час воєнних дій Новогродівки Донецької області пропагандисти «ДНР» намагаються покласти на українських військових, які місто захищали і самі перебували в ньому. Для цього «офіційне» ЗМІ окупованої частини Донецької області використовувало «свідчення» очевидців.

«Новогродівку просто розбомбили, будинки залишилися тільки по краях», - зізналися жителі міста, вільно чи мимоволі повторюючи традиційну нісенітницю про те, що ЗСУ обстрілювали самі себе.

«Були випадки, коли ЗСУ розбомбили клуб на території міста і почали всіх запевняти, що це зробили російські військові», - бездоказово заявив один із жителів Новогродівки.

Про те, що нібито «очевидці» на камеру говорили те, що від них хотіли почути місцеві пропагандисти, свідчить розповідь однієї з мешканок, яка розповіла, що в місті, яке контролювали ЗСУ, «майже весь час, впродовж більш ніж двох місяців, їхній сім'ї та сусідам допомагали російські військові». 

Як повідомлялося, російські війська захопили Новогродівку 3 вересня. Використовуючи традиційну для окупаційного корпусу тактику випаленої землі, місто було попередньо піддано кількаденному бомбардуванню і ракетним обстрілам. 

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті