Про підозру повідомлено експрокурору з Луганщини, який перекваліфікувався в "начальника штабу" окупаційного "МВС"

Експрокурору з Щастинсього району Луганської області повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності. Про це повідомила Луганська обласна прокуратура на своєму сайті 20 вересня.

"За спільного процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури та прокурорів Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру прокурору однієї з окружних прокуратур Луганської області у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України)", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що підозрюваний, будучи прокурором Щастинської окружної прокуратури Луганської області, після повномасштабного вторгнення РФ зрадив присязі та перейшов на бік ворога. Він залишився в захопленому Новоайдарі та вступив у злочинну змову з представниками так званої "ЛНР".

Фігурант присягнув на вірність ворогу та добровільно вступив на службу до незаконного правоохоронного органу - "відділу МВС росії "новоайдарський", де обійняв посаду "начальника штабу". Основним видом діяльності цього терпідрозділу є "забезпечення громадського порядку та безпеки" на території окремих захоплених населених пунктів регіону.

Раніше повідомлялось, що затримано колаборантку з Луганська - "завучку" ліцею, яка приїхала в Київ через країни ЄС "для вирішення соціальних питань". Попереду тюрма.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті