Про підозру повідомлено двом колаборантам з Луганщини, які забезпечують надходження "митних платежів" для окупантів

СБУ задокументувала діяльність двох колаборантів з Луганської області, які забезпечують надходження "митних платежів" для потреб окупантів на Луганщині, й повідомила їм про підозру. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк у facebook 23 вересня.

"Служба безпеки України зібрала докази злочинної діяльності ворожих поплічників, які співпрацюють із загарбниками на керівних посадах в окупаційній "таможне" та реалізують російську "митну політику" на Луганщині. Обидва зловмисники почали співпрацю з агресором після 2014 року. Вони працевлаштувались у незаконних "митних органах ЛНР", сформованих  агресором одразу після взяття під контроль ділянки українсько-російського кордону", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що наразі вони очолюють структурні підрозділи так званої "Луганской таможни", яку окупанти у 2022 році підпорядкували "южному таможенному управлению федеральной таможенной службы (ФТС) РФ".

Одним із правопорушників є 40-річний мешканець Антрациту, у 2022 р. призначений начальником "таможенного поста Антрацитовский". Зрадник керує незаконним "митним органом" на підставі наказів "федеральной таможенной службы" та звітує перед окупантами про результативність своєї роботи.

Також фігуранткою кримінального провадження є 42-річна жителька Алчевського району. У 2022 р. вона добровільно стала "начальником правового отдела Луганской таможни". Зловмисниця консультує населення щодо юридичних норм держави-агресора у сфері митного регулювання та сприяє інтеграції захопленої ворогом території у законодавчий простір РФ. 

"Обом особам повідомлено про підозру за ч. 7 ст.111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Їм загрожує до 15 років позбавлення волі та конфіскація майна", - йдеться також у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що затримано колаборантку з Луганська - "завучку" ліцею, яка приїхала в Київ через країни ЄС "для вирішення соціальних питань". Попереду тюрма.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті