Президентка Словаччини з прощальним візитом прибула до України

Президентка Словаччини Зузана Чапутова у п'ятницю завітала до Києва з прощальним візитом. Про це вона повідомила у Facebook.

За словами Чапутової, це вже її четвертий візит до Києва за час свого перебування на посаді, а також третій – під час війни.

"Я тут також тому, що привезла гарні новини про допомогу Словаччини Україні", – зауважила президентка.

"Я вчетверте перебуваю в Києві під час мого мандату, і сьогодні я приїхала як президент Словаччини, щоб попрощатися з президентом Володимиром Зеленським.  Наші президентські мандати і наші політичні історії почалися приблизно в один і той же час. За цей час ми мали можливість зблизитися, багато говорити і слухати один одного. З офіційних стосунків вони перетворилися на дружні, і я йому за це вдячна. Він є лідером країни, яка захищає своє майбутнє і право самостійно його визначати. Він захищає принципи і правила, які гарантували нашому континенту десятиліття миру і які зараз так грубо топчуться Російською Федерацією в його країні", - наголосила Зузана Чапутова.

Новим президентом Словаччини обрали Петера Пеллегріні, коаліційного партнера антиукраїнського прем’єра Роберта Фіцо.

Після перемоги Пеллегріні Фіцо та його союзники консолідують владу та контролюватимуть парламент, уряд і президентський офіс Словаччини.

Після того, як чинна словацька президентка Зузана Чапутова піде у відставку в червні, в Словаччині більше не залишиться жодного високопосадовця, який би беззастережно підтримував військову підтримку Києва і його зусилля із силової оборони від російської агресії.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті