Президент Словаччини заявив, що надання систем ППО Україні призведе до того, що їх не вистачить для захисту НАТО

Президент Словаччини Петер Пеллегріні привітав рішення США посилити захист повітряного простору України, проте на саміті НАТО у Вашингтоні він висловив свої занепокоєння щодо можливих наслідків для країн східного флангу Альянсу від такої допомоги. Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на Aktuality.

«Ще кілька одиниць протиповітряної оборони Україні означає, що країнам-членам НАТО їх не вистачить, і Словаччина, ймовірно, залишиться без ефективного захисту повітряного простору», — вважає глава словацької держави. 

Пеллегріні заявив, що для Словаччини як члена НАТО важливо посилити протиповітряну оборону східного крила. На саміті він планує обговорити можливості оборонної промисловості Сполучених Штатів та Європи для реалізації планів щодо загального захисту східного флангу за допомогою ППО. 

Президент країни також підтвердив, що Словаччина братиме участь у плані НАТО з фінансування України на 40 мільярдів доларів і внесе його у свої витрати на оборону.

Як повідомлялося, Словаччина приєдналася до ініціативи Чехії із закупівлі снарядів для України, але в "особливий спосіб". 

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті