Президент Чехії не виключає, що путін застосує ядерну зброю. Але його "референдуми" все одно визнавати не можна

Президент Чехії Мілош Земан не виключає, що російська влада, яка діє ірраціонально, застосовує ядерну зброю у війні проти України. Про це він заявив в інтерв'ю газеті MF DNES, - повідомляє "Радіо Свобода".

«Я звик мислити раціонально. Ось чому я казав, що Росія не нападе на Україну, бо це було ірраціонально. Однак ірраціональність, на жаль, все частіше присутня у російській політиці. Тому я більше не наважуюся стверджувати, що загроза застосування ядерної зброї – це просто блеф. Зрештою, Путін сам чітко сказав у своїй промові, що не блефує», – зазначив Земан.

На його думку, "мобілізація є наслідком воєнних невдач Росії в Україні".

"Що небезпечно, так це загроза застосування ядерної зброї під дуже надуманим приводом: мовляв, окупована в Україні територія після проведення референдумів стає російською, і ми зобов'язані, відповідно до нашої доктрини, захищати російську територію будь-якими засобами", - зазначив Земан.

"Я б додав, однак, що референдуми, організовані під збройним примусом, не можуть бути визнані жодною демократичною країною", - сказав президент Чехії.

Як повідомлялося, Земан вважає, що путін має постати перед військовим трибуналом.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті