Прем'єрка Італії Мелоні заявила, що Зеленський візьме участь у саміті G7

Президент України Володимир Зеленський візьме участь у саміті "Групи семи" 13-15 червня в Італії. Про це заявила прем'єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні, повідомляє "Еспресо" з посиланням на ANSA.

Виступаючи перед журналістами на заході в Квірінальському саду з нагоди Дня Республіки Мелоні підтвердила, що президент України Володимир Зеленський візьме участь у саміті G7.

Вона також зазначила, що на саміт запрошено щонайменше п'ятнадцять країн і міжнародних інституцій, окрім лідерів учасників Групи та Папи Римського.

Нагадаємо, США та інші країни G7 готові ввести нові санкції проти росії з метою подальшого тиску у зв'язку з ситуацією в Україні.

Як повідомлялося, прем'єр-міністерка Італії відповіла на заклик дозволити Україні бити по території РФ зброєю НАТО. 

Статті

Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Донбас
29.09.2024
20:12

«Ми вчимося видобувати вугілля з нуля». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу лякали обивателів смартфонами відомих фірм і пропагандою «європейських цінностей», яка чатує на них у сервісах VPN. Донецькі та луганські чиновники прогнозували небувалий розквіт вугільної промисловості, яку...
Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Всі статті