Прем'єр-міністр Індії сказав Путіну про "страшний біль, коли вбивають невинних дітей" після міцних обіймів із диктатором

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді заявив у вівторок російському лідеру Володимиру Путіну, що смерть невинних дітей - це боляче і страшно, через день після смертоносного удару по дитячій лікарні в Києві, - пише "Голос Америки".

Моді перебуває в Москві з метою зміцнити стратегічні зв'язки між двома країнами. Україна заявляє, що виявила фрагменти російської крилатої ракети Х-101 у дитячій лікарні. Будівля була наполовину зруйнована в понеділок під час хвилі російських ударів по всій країні, внаслідок яких загинула щонайменше 41 людина.

"Будь то війна, конфлікт або теракт, будь-яка людина, яка вірить у людство, відчуває біль, коли гинуть люди, - сказав Моді. - Але коли вбивають невинних дітей, серце кров'ю обливається, і цей біль дуже страшний".

Моді вже не вперше критикує Росію за її дії в Україні. У вересні 2022 року він сказав Путіну, що "сьогоднішня епоха - це не епоха війни".

Індія, однак, не засудила вторгнення Росії і скористалася можливістю купити рекордну кількість російської нафти зі знижкою, оскільки санкції скоротили торгівлю Москви із Заходом.

Путін подякував Моді за зусилля з пошуку мирного вирішення війни. Моді відповів, що "мир необхідний для наших майбутніх поколінь. Рішення неможливі на полі бою. Серед зброї, куль і бомб мирні переговори не можуть бути успішними. Ми повинні знайти шлях до миру тільки через переговори".

Президент України Володимир Зеленський заявив, що візит Моді - це "величезне розчарування і нищівний удар по мирних зусиллях - бачити, як лідер найбільшої у світі демократії обіймає найкривавішого злочинця у світі в Москві в такий день".

У понеділок Держдепартамент заявив, що висловив стурбованість з приводу відносин Індії з Росією. Президент Джо Байден назвав останні удари по Україні "жахливим нагадуванням про жорстокість Росії".

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті