Прем'єр Індії попросив Путіна повернути з українського фронту ошуканих індусів

Росія звільнить зі своєї армії всіх завербованих на війну в Україні громадян Індії після того, як прем'єр-міністр країни Нарендра Моді попросив зробити це президента РФ Путіна. Про це телеканалу NDTV розповіли обізнані джерела, - повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times.

За словами джерел, Моді, який перебуває з дводенним візитом у РФ, порушив це питання на вечері з Путіним. Той пообіцяв виконати прохання індійського прем'єра і посприяти поверненню індійських громадян на батьківщину, стверджують співрозмовники NDTV.

Зазначається, що влада Індії ще на початку року зверталася до Москви з приводу співвітчизників, які опинилися на війні в Україні. Міністерство закордонних справ Індії просило міноборони РФ дозволити індійцям покинути армію, не чекаючи термінів закінчення контрактів, писало видання The Hindu.

В індійському МЗС стверджували, що індійці обманом потрапили в російську армію. Вербувальники, які діяли на території Індії, пропонували громадянам країни "високооплачувану роботу в Росії", а молодим людям обіцяли допомогти зі вступом до приватних російських вишів.

Як повідомлялося, Індія закуповуватиме американські бронетранспортери замість російських.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті