Правоохоронці заарештували маєтки "довіреної людини" Януковича Янковського, що організував виробництво медпрепаратів для "ДНР"

Правоохоронці арештували майно колишнього народного депутата та «довіреної людини» Віктора Януковича вартістю понад мільярд гривень. Про це повідомили СБУ, Нацполіція та Офіс генпрокурора.

Правоохоронці не називають імені цього депутата, а втім, за даними "Громадське", йдеться про колишнього члена проросійської «Партії регіонів» Миколу Янковського.

В Україні арештували розкішні маєтки «довіреної людини» Януковича (ФОТО)

Загальна сума заблокованих активів становить понад 1 мільярд гривень. Це банківські рахунки та 4 квартири у Києві, будинок та земля поблизу столиці, а також 7 авто преміумкласу, серед яких Maybach.

За даними слідства, у 2015 році ексдепутат виїхав за кордон та організував гуртове виробництво медпрепаратів для самопроголошеної «ДНР». Йдеться про знеболювальні засоби для аптечок окупантів та військових шпиталів «республік». Для виробництва медикаментів ексдепутат залучив підконтрольну йому фармкомпанію в тимчасово захопленій Горлівці на Донеччині.

Після відкриття рахунків у «республіканському банку “ДНР”» підприємство фігуранта щорічно сплачувало до бюджету «ДНР» податки, які згодом ішли на фінансування проросійських бойовиків. Так, наприклад, за 2015 рік фігуранти сплатили понад два мільйони рублів у російський бюджет.

Сам ексдепутат виїхав за кордон іще до початку великої війни. Двоє його поплічників перебувають на окупованих територіях і керують його нелегальним бізнесом. Всіх їх оголошено в розшук. Третього спільника правоохоронці викрили в Києві — саме він перереєстровував фармацевтичний бізнес довіреної особи Януковича в окупованій Горлівці за російським законодавством.

На підставі зібраних доказів слідчі Національної поліції повідомили фігурантам кримінального провадження про підозру за ч. 3 ст. 258-5 Кримінального кодексу України (фінансування тероризму, вчинені організованою групою осіб).

Щодо ексдепутата та інших фігурантів триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Слідчі провели шість обшуків за місцями проживання фігурантів в Києві та Київській області та наклали арешт на банківські рахунки, корпоративні права, квартири, будинок та машини.

Нагадаємо, Литва вислала колишнього соратника Януковича. 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті