Працюють на "пошті", в "пенсійному фонді" та "відділах із забезпечення життєдіяльності": підозру отримали ще 5 колаборантів з "ЛНР"

Ще п’ятеро прислужників окупантів з Луганщини, які пішли на зраду заради посад, отримали підозру від СБУ. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк у facebook 22 липня.

"СБУ ідентифікувала особи ще п’ятьох громадян України, які погодились працювати в окупаційних структурах "ЛНР" на керівних посадах. Фігурантам повідомлено про підозру в колабораційній діяльності за ст. 111-1 Кримінального кодексу України", - сказано в повідомленні. 

Зокрема, жителька Лисичанська навесні 2023 року добровільно отримала посаду начальника відділення так званого "багатофункціонального центру в місті Лисичанськ ЛНР". Вона надає населенню "державні послуги" агресора, у тому числі з "обов’язкового" отримання паспортів та інших документів РФ.

Інша правопорушниця у травні 2022 року стала керівником "відділення поштового зв’язку "Старобільск-2" так званої "пошти ЛНР". Колаборантка забезпечує поштовий зв'язок в зоні окупації, поширює друковану пропагандистську продукцію окупантів, стартові пакети незаконної телекомкомпанії "Лугаком", підживлює бюджет "ЛНР" через рекламні послуги та прийом платежів від населення.

 Двоє мешканців Старобільщини очолили "відділи із забезпечення життєдіяльності" села Городище "Біловодського району ЛНР" та села Веселе "Старобільського району ЛНР". Колаборанти підпорядковують "новій владі" життя окупованих населених пунктів та поповнюють "гаманці" її ватажків. 

Від початку широкомасштабного вторгнення на співпрацю з ворогом пішла й мешканка Сватового, яка працевлаштувалася в "пенсійному фонді ЛНР". Вона отримала місце начальника "відділу персоніфікованого обліку, взаємодії з застрахованими особами та обліку платежів страховиків" у Сватівському районі.

Нав’язуючи населенню різноманітні "послуги" від імені держави-агресора, колаборанти втягують людей у залежність від окупантів та легалізують їхню владу на загарбаній території.

Раніше повідомлялось, що до 8 років ув'язнення засуджено колаборанта - колишнього чиновника Новопсковської селищної ради.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті