"Практично таємно і майже непоміченим": Німеччина передала Україні новий потужний пакет допомоги - ЗМІ

Німеччина "практично таємно" передала Україні потужний пакет допомоги наприкінці червня й на початку липня. Про це повідомила мюнхенська газета "Merkur" 15 липня.

"Для того, щоб Україна продовжувала захищатися від нападу, що порушує міжнародне право, Берлін направив Києву черговий величезний військовий пакет для своєї армії наприкінці червня та на початку липня, практично таємно і майже непоміченим. Серед іншого, йдеться про 39 танків із запасів німецької збройової промисловості та Бундесверу", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що про це свідчить оновлений список на сайті німецького уряду. Згідно з ним, минулого тижня Україна отримала ще десять бойових танків Leopard і 20 БМП Marder. Таким чином кількість наданих німцями Marder зросла до 120, а танків – до 50. 

Окрім боєприпасів для Leopard і Marder, німці також надали Україні два додаткові мостоукладальні танки Biber (раніше їх передали 19), два додаткові інженерні танки Dachs (раніше - дев’ять), два евакуаційні танки  (раніше 17) і чотири додаткові танки для розмінування Wisent 1 (раніше 38), а також систему ППО IRIS-T SLM, один ЗРК IRIS-T SLS і три РСЗВ HIMARS.

Раніше Столтенберг заявив, що довіра України до союзників у НАТО підірвана через затримки з допомогою.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті