Пожежі перекинулися на житловий масив окупованого з 2014 року Сокологірська на Луганщині, жителі деяких вулиць покинули палаючі будинки

На окупованій території Луганської області пожежі перекинулися на житловий масив окупованого з 2014 року Сокологірська (до перейменування Первомайська) ввечері 29 вересня і в ніч на 30 вересня. Про це повідомили окупаційний голова «муніципального утворення міський округ місто Первомайськ ЛНР» Сергій Колягін і голова Луганської ОВА Артем Лисогор у Телеграм 30 вересня. 

«Протягом кількох годин триває боротьба з трьома загоряннями на великій площі. Вогнем охоплено кілька вулиць на території житлового масиву Сокологорівка. Горять житлові та не житлові індивідуальні житлові будинки та госпбудівлі. Унаслідок пожежі все селище Сокологорівка знеструмлено», - написав Колягін після 1:00 30 вересня.

«Зайнялися кілька вулиць - учора люди змушені були покинути свої палаючі будинки», - зазначив Лисогор.

За словами Колягіна, співробітники МНС Сокологірська самостійно з гасінням пожежі не справляються, до них долучилися пожежники з Брянки та Перевальська. 

«Гасіння пожежі ускладнює сильний поривчастий вітер», - написав також колаборант.

Раніше повідомлялося, що на окупованій Луганщині згоріло село Устинівка: житлові будинки та склади із зерном.

Статті

Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Донбас
29.09.2024
20:12

«Ми вчимося видобувати вугілля з нуля». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу лякали обивателів смартфонами відомих фірм і пропагандою «європейських цінностей», яка чатує на них у сервісах VPN. Донецькі та луганські чиновники прогнозували небувалий розквіт вугільної промисловості, яку...
Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Всі статті