Позбавлений звання героя Росії і засуджений до 11 років колонії за вбивство 18-річної мешканки Луганщини підполковник-рашит повернувся на фронт

Підполковник окупаційної армії Ірек Магасумов, засуджений до 11 років колонії за вбивство 18-річної мешканки Луганської області, повернувся на фронт. Про це повідомляють видання "Татар-інформ" і "Бизнес Online" з посиланням на власні джерела, пише "ASTRA" 6 серпня.

"Наприкінці червня суд у так званій "ЛНР" засудив підполковника Ірека Магасумова до 11 років колонії у справі про вбивство 18-річної мешканки Луганської області. Вже через три тижні він опинився на фронті. Дружина Магасумова Анна підтвердила "Бізнес Online", що її чоловік потрапив у кадр відео допиту українського військовополоненого, яке напередодні опублікував тг-канал 74-ї окремої гвардійської мотострілкової бригади "Скажені пси", - ідеться в повідомленні.

За версією слідства, у серпні 2023 року Магасумов убив дівчину, з якою він і його товариші по службі познайомилися в барі, коли відзначали здобуття Магасумовим звання героя Росії. Дівчина нібито попросила постріляти з табельної зброї. Захист підполковника стверджував, що в дівчину випадково вистрілив товариш по службі Магасумова Павло Яськевич, коли прибирав пістолет у кобуру, а самого Магасумова на місці вбивства нібито не було.  

Однак суд позбавив Магасумова зірки героя Росії, зберігши йому звання та ордена мужності. 

В останньому слові на суді підполковник заявив, що "за будь-якого розкладу, за будь-якого рішення суду має намір захищати батьківщину і вважає, що буде більш корисним на передовій". Після затримання за Магасумова заступався кузбаський губернатор-єдинорос Сергій Цивільов (дружина Цивільова, як повідомляє "ASTRA", - двоюрідна племінниця путіна). Цивільов написав у СК лист про те, що Магасумов приніс "неоціненну користь батьківщині в боротьбі з укронацистами".

Раніше повідомлялося, що в окупованих з 2014 року Ровеньках Луганської області громадянин РФ, уродженець Володимирської області Андрій Курбасов зґвалтував і вбив 17-річну дівчину

 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті