Позбавлений звання героя Росії і засуджений до 11 років колонії за вбивство 18-річної мешканки Луганщини підполковник-рашит повернувся на фронт

Підполковник окупаційної армії Ірек Магасумов, засуджений до 11 років колонії за вбивство 18-річної мешканки Луганської області, повернувся на фронт. Про це повідомляють видання "Татар-інформ" і "Бизнес Online" з посиланням на власні джерела, пише "ASTRA" 6 серпня.

"Наприкінці червня суд у так званій "ЛНР" засудив підполковника Ірека Магасумова до 11 років колонії у справі про вбивство 18-річної мешканки Луганської області. Вже через три тижні він опинився на фронті. Дружина Магасумова Анна підтвердила "Бізнес Online", що її чоловік потрапив у кадр відео допиту українського військовополоненого, яке напередодні опублікував тг-канал 74-ї окремої гвардійської мотострілкової бригади "Скажені пси", - ідеться в повідомленні.

За версією слідства, у серпні 2023 року Магасумов убив дівчину, з якою він і його товариші по службі познайомилися в барі, коли відзначали здобуття Магасумовим звання героя Росії. Дівчина нібито попросила постріляти з табельної зброї. Захист підполковника стверджував, що в дівчину випадково вистрілив товариш по службі Магасумова Павло Яськевич, коли прибирав пістолет у кобуру, а самого Магасумова на місці вбивства нібито не було.  

Однак суд позбавив Магасумова зірки героя Росії, зберігши йому звання та ордена мужності. 

В останньому слові на суді підполковник заявив, що "за будь-якого розкладу, за будь-якого рішення суду має намір захищати батьківщину і вважає, що буде більш корисним на передовій". Після затримання за Магасумова заступався кузбаський губернатор-єдинорос Сергій Цивільов (дружина Цивільова, як повідомляє "ASTRA", - двоюрідна племінниця путіна). Цивільов написав у СК лист про те, що Магасумов приніс "неоціненну користь батьківщині в боротьбі з укронацистами".

Раніше повідомлялося, що в окупованих з 2014 року Ровеньках Луганської області громадянин РФ, уродженець Володимирської області Андрій Курбасов зґвалтував і вбив 17-річну дівчину

 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті