Повітряні атаки ворога відбито: за ніч у Києві та області влучань в об’єкти критичної чи житлової інфраструктури немає, постраждалі відсутні

За ніч 31 серпня у Києві та області ворожих влучань в об’єкти критичної чи житлової інфраструктури немає, постраждалі відсутні. Про це повідомляють начальник Київської ОВА Руслан Кравченко та начальник КМВА Сергій Попко.

Кравченко зазначає, що вночі ворог вчергове атакував Київщину ударними дронами.

"Тривога тривала майже всю ніч та ранок. В області працювали сили ППО. Є збиті ворожі цілі. Влучань в об’єкти критичної чи житлової інфраструктури немає. Постраждалі відсутні. Падіння уламків фіксується поза межами населених пунктів на відкритих ділянках місцевості", - зазначив Кравченко.

За його словами, внаслідок падіння уламків збитих цілей сталося загорання лісової та трав’яної підстилки у трьох районах області.

"Оперативні групи продовжують роботу з фіксації та ліквідації наслідків атаки ворога", - констатував Кравченко.

Сергій Попко зазначає, що цієї ночі відбулась вже четверта повітряна атака на Київ за цей тиждень.

"Як і під час останніх нападів, ворог знову застосував ударні БпЛА, попередньо на кшталт «Shahed». На Київ баражуючі боєприпаси заходили протягом всієї ночі, хвилями і з різних напрямків. Повітряна тривога у столиці оголошувалася чотири рази і сумарно тривала майже 4 години. Силами та засобами ППО всі російські ударні дрони, які загрожували Києву, були знищені (точну кількість та тип дронів оприлюднять Повітряні Сили)", - пише Попко.

"Попередньо, в місті без руйнувань та потерпілих", - підкреслив він.

"Як ви бачите - Київ був і завжди буде пріоритетною ціллю для російського агресора в цій війні. Тому наполегливо прошу киян і гостей міста - будьте свідомі та дисципліновані. Завжди виконуйте правила поведінки при оголошенні повітряної тривоги - прямуйте до укриття! Бережіть себе!", - закликав Попко мешканців.

Як повідомлялося, внаслідок російського удару по Харкову кількість загиблих зросла до 7, з них одна дитина.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті