Повідомлено про підозру "директорці департаменту освіти ДНР" у Макіївці

Повідомлено про підозру «директорці департаменту освіти днр», яка у Макіївці впроваджує навчання за російськими стандартами. Про це 26 червня повідомила прокуратура Донецбкої області.

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянці заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України)", - йдеться у повідомленні.

У 2014 році жінка залишилась на тимчасово непідконтрольній Україні території та погодилась співпрацювати з окупантами. Згодом вона добровільно очолила «департамент освіти адміністрації міського округу Макіївки днр». 

Зазначається, що отримавши так звані владні повноваження, жінка підписала наказ про профілактику і боротьбу з проявами екстремізму та тероризму в освітніх організаціях. У нікчемному документі містився перелік заходів з виховання дітей на «духовно-моральних цінностях» держави, котра майже щодня вбиває цивільне населення в нашій країні. 

Крім того, підозрювана впровадила у навчальний процес освітні стандарти РФ, а до шкільної програми додала дисципліни з військової підготовки.

Прокуратура не називає імʼя директорки, проте на сайті департамента освіти "ДНР" Макїівки йдеться, що його очолювала Пилюгина Тетяна Михайлівна.

Статті

Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Всі статті