Посла Франції викликали в МЗС Росії через вигаданих "французьких найманців", нібито ліквідованих ЗС РФ у Харкові  

Посла Франції П'єра Леві викликали в МЗС Росії через вигаданих "французьких найманців", нібито ліквідованих ЗС РФ у Харкові. Про це повідомила речниця російського зовнішньополітичного відомства Марія Захарова, - пишуть російські ЗМІ.

"У зв'язку зі знищенням збройними силами Росії пункту тимчасової дислокації іноземних бойовиків у Харкові, серед яких було кілька десятків французів, у МЗС викликано посла Франції", - повідомила Захарова.

У МЗС Франції іронічно відреагували на ці звинувачення: "Франція не має "найманців" ні в Україні, ні деінде ще, на відміну від деяких. Це чергова груба російська маніпуляція. Ми не повинні надавати їй більшого значення, ніж попереднім, або тим, які обов'язково будуть".

Як повідомлялося раніше, "високоточний удар" Росії по Харкову 16 січня призвів до пошкодження цивільної житлової інфраструктури та поранення 17 цивільних.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті