Порт-Аненталь та Гард. Комітет ВР рекомендує перейменувати міста Южне та Южноукраїнськ

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування відхилив пропозицію підкомітету з питань деколонізації щодо скасування перейменування міст Южне та Южноукраїнськ в Одеській та Миколаївській областях. Таке рішення ухвалили народні депутати під час засідання комітету в онлайн-форматі, передає Укрінформ.

Голова підкомітету з питань деколонізації Роман Лозинський нагадав, що раніше комітет рекомендував перейменувати міста Южне та Южноукраїнськ, однак після звернень органів місцевого самоуправління даних населених пунктів підкомітетом було запропоновано скасувати це рішення.

Парламентарії розглянули пропозицію щодо скасування ухваленого раніше рішення комітету про перейменування міст Южне та Юноукраїнськ.

Проти проголосувало 22 члени комітету, тобто рішення залишилось дійсним. Рада рекомендує перейменувати місто Южне Одеської області на Порт-Аненталь, а Южноукраїнськ, що у Миколаївській області, на місто Гард.

Як повідомлялося, Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь закликав народних депутатів розглянути проєкт постанови, який передбачає повернути низці населених пунктів їхні історичні назви.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті