Попри перекидання сил на Курський напрямок, ворог завів в район Вовчанська близько 3 тисяч особового складу й планує завести "Ахмат" - ОТУ "Харків"

Росіяни завели в район Вовчанська 136-ту бригаду (близько 3 тисяч особового складу) й планують завести підрозділ "Ахмат" - попри перекидання сил на Курський напрямок. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання (ОТУ) "Харків" полковник Віталій Саранцев в ефірі телемарафону "Єдині новини" 31 серпня.

"Є певна інформація про те, що деякі підрозділи противник перевів на Курський напрямок. Але це не означає, що його кількість (на Харківському напрямку в районі Вовчанська. - "ОстроВ") суттєво зменшилась. Поки противник, крім того, що він проводить внутрішню ротацію, ще й активно задіює всі свої оперативні резерви. Так, нещодавно біла замінена вже завершується заміна 83-ї окремої штурмової бригади поблизу населеного пункту Вовчанськ. Вона замінюється на 136-ту бригаду, яку противник перевів з іншого напрямку. Тобто, це означає, що противник  майже три тисячі особового складу він заводить на наш напрямок", - сказав Саранцев. 

За його словами, у ОТУ "Харків" також є інформація про те, що найближчим часом противник заведе у Вовчанськ підрозділ "Ахмат". 

"Це невелика кількість особового складу. Їхня присутність у цьому населеному пункті - це скоріш самопіар. Тобто, навіть російське командування не покладає на них будь-яких надій і не вважає, що вони виконуватимуть будь-які серйозні тактичні задачі. Завдання присутності цього підрозділу у Вовчанську - це самопіар, а не якісь активні дії", - сказав також речник.

Раніше Буданов заявив, що перебування окупантів на Харківщині - це "питання часу".

Статті

Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Країна
12.09.2024
16:21

Україна нарощує виробництво дронів: проблеми та виклики

73% опитаних виробників сектору ОПК не бачать жодних кроків від держави щодо покращення умов ведення оборонного бізнесу в Україні.
Світ
11.09.2024
19:13

Про далекобійні ракети, сучасні винищувачі, дипломатію і трибунал над Путіним і Лавровим. Огляд західних медіа

Західні союзники спочатку опираються закликам надати більш сучасне обладнання, тільки щоб погодитися на багато місяців пізніше. Такий перервний потік давав українським військовим менше часу на інтеграцію складного і потужного озброєння, залишивши...
Всі статті