Понад половина бойових зіткнень сьогодні відбувається на Краматорському і Покровському напрямках - Генштаб ЗСУ

Від початку поточної доби кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 58, найбільшу активність окупанти проявляють на Покровському та Краматорському напрямках у Донецькій області. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у денному зведенні станом на 13.00 20 червня.

"На Краматорському напрямку ворог концентрує зусилля неподалік Калинівки та Часового Яру. Сім спроб потіснити наші підрозділи із займаних позицій зазнали невдачі. Шість боєзіткнень тривають поблизу Кліщіївки, Нового, Торецька та Іванівського. На Покровському напрямку... від початку доби окупанти  вже 19 разів намагалися покращити тактичне положення в районах Новоолександрівки, Олександрополя, Сокола, Воздвиженки, Калинового та Новоселівки Першої. 11 ворожих атак українські воїни успішно відбили, вісім - ще тривають. Найбільш активний ворог біля Новоолександрівки", - йдеться у зведенні.

Окупанти зі своєї території продовжують бомбардувати Харківську область, завдавши двох ударів чотирма керованими авіабомбами по Липцях і Нескучному та скинувши дві авіабомби по місту Вовчанську. У районі сусіднього села Тихого відбито одну ворожу атаку.

На Куп'янському напрямку наразі тривають сім бойових зіткнень, два вже відбито. На Лиманському напрямку українські захисники зупинили ворога в районі Невського, біля Сергіївки окупанти продовжують атакувати. На Ккурахівському напрямку Сили оборони відбили вже вісім наступальних дій ворога, три бойові зіткнення поблизу Красногорівки та Паросковіївки ще тривають.

Також окупанти продовжують артилерійські обстріли прикордоння Чернігівської та Сумської областей. 

Як повідомлялося, напередодні ворог атакував 16 населених пунктів Донеччини – двоє мешканців загинули, четверо зазнали поранень. 

 

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті