Понад 650 нових санкцій: Зеленський підписав ще два укази щодо санкцій проти тих, хто працює на російську агресію

Президент України Володимир Зеленський підписав ще два укази щодо санкцій проти тих, хто працює на агресію РФ. Про це він повідомив у своєму вечірньому відеозверненні 1 квітня.

"Це посадовці держави-агресора, її військово-промисловий комплекс (ВПК) – сотні компаній. Та колаборанти, – сказано в повідомленні. – Йдеться про більш ніж 650 нових санкційних осіб".

Президент підкреслив, що РНБО продовжить цю роботу, і жоден із тих, хто допомагає терористам, працює на них, постачає або виробляє зброю для терору, – жоден не уникне відповідальності.

"Блокування спільників терору, ізоляція держави-терориста, її поразка і судові процеси – це те, що очікує всіх, хто розпочав і веде війну проти України та міжнародного порядку", – зазначив Зеленський.

Раніше повідомлялось, що СБУ заявляє про санкції проти 17 функціонерів УПЦ (МП) і заборону на в'їзд в Україну майже 250 клірикам РПЦ.

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті