Понад 60 тисяч дітей та молоді Запорізької області навчатимуться в змішаному форматі. Федоров пояснив, для кого залишається дистанційна форма

У Запорізькій області в змішаному форматі навчатимуться понад 60 тисяч дітей та учнів закладів профтехосвіти з вересня поточного року. Про це повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров у Телеграм 30 серпня.

"Понад 60000 вихованців дитячих садочків, шкіл та закладів профтехосвіти Запорізької області з нового навчального року навчатимуться у змішаному форматі", - написав Федоров.

Як повідомляв "ОстроВ", це станеться вперше з 2020 року.

У той же час очільник ОВА зазначив, що для декого залишиться дистанційний формат навчання. Зокрема, він триватиме у школах, де ще не створене безпечне освітнє середовище. Крім того, дистанційно працюватимуть заклади освіти, що переїхали до Запоріжжя з тимчасово окупованих територій та не мають власних приміщень. Також дистанційно навчатимуться дітей, які перебувають за кордоном та навчаються там у місцевих школах. Скільки саме дітей навчатиметься в такому форматі, Федоров не уточнив.

Федоров зазначив, що очно у змішаному форматі виключно в укриттях навчатимуться понад 46 тисяч школярів у 122 школах.  Понад 4000 вихованців відвідуватимуть групи в 71 дитячому садку. 

Також у змішаному форматі запрацюють усі 18 запорізьких професійно-технічних навчальних закладів. Вони охоплюють 10 тисяч студентів. 

"12 коледжів із 30, що є на території області, розпочнуть очне навчання. Решта працюватиме дистанційно", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що в Запорізькій спецшколі-інтернаті одночасно зможуть навчатися офлайн понад 160 дітей з порушеннями зору та повною сліпотою.

Раніше також повідомлялось, що в Запорізькій області працюватимуть "вживу" 18 дитсадків: в підземних укриттях і без харчування. Діти перебуватимуть тут до трьох годин на день.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті