Понад 5 тисяч споживачів у Донецькій, Сумській та Херсонській областях знеструмлено через обстріли - Міненерго

Через ворожі обстріли в суботу знеструмлено понад 5 тис. споживачів у Донецькій, Сумській та Херсонській областях. Про це 3 серпня повідомляє Міністерство енергетики України у Телеграм.

У Дніпропетровській області через технологічні порушення знеструмлювали 4,7 тис. споживачів, на ранок усі заживлені. Унаслідок бойових дій було знеструмлено понад 6 тис. споживачів, на ранок їх частково заживлено.

У Донецькій області внаслідок ворожих обстрілів минулої доби знеструмлено 5,3 тис. абонентів в одному населеному пункті. На ранок залишається без напруги 161 населений пункт, загалом - 84,3 тис. абонентів.

В одному з районів через бойові дії пошкоджено розподільний газопровід високого тиску. Без газопостачання залишилося майже 200 абонентів.

У Запорізькій області через технологічні порушення знеструмлювалися 332 споживачі, на ранок вони частково заживлені. Унаслідок бойових дій залишаються без напруги 3,7 тис. споживачів у 51 населеному пункті.

У Сумській області внаслідок бойових дій знеструмлено 72 абоненти в 3 населених пунктах. Загалом унаслідок бойових дій без електропостачання залишаються 3,5 тис. абонентів у 71 населеному пункті.

У Харківській області на ранок суботи внаслідок бойових дій без електропостачання - понад 44 тисячі споживачів у 103 населених пунктах.

В одному з населених пунктів через бойові дії пошкоджено газопровід низького тиску. Від газопостачання відключено 100 абонентів.

У Херсонській області за минулу добу енергетики під'єднали 131 абонента в місті, але через нові обстріли знову знеструмилися 55 абонентів. Загалом у м. Херсон без електропостачання залишається 2565 абонентів.

Наразі у 48 населених пунктах області без світла - понад 26 тисяч абонентів.

У Чернігівській області внаслідок бойових дій без світла залишаються 1,2 тис. споживачів у 22 населених пунктах.

Нагадаємо, раніше через спеку на заході України виникли пожежі на енергетичних обʼєктах.  

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті