Понад 30 спортсменів з Луганщині отримуватимуть стипендії

Голова Луганської ОВА Артем Лисогор призначив обласні стипендії 34 спортсменам з реігіону. Про це він повідомив 24 липня у телеграм.

"Обласні стипендії у сумі 10 220 гривень отримуватимуть семеро провідних спортсменів зі складу збірної України з олімпійських видів спорту. Троє з них – учасники ОІ-2024 у Парижі. Це – гімнаст Радомир Стельмах, який цьогоріч став чемпіоном Європи. А також стрибуни у воду Анна Письменська та Олег Колодій.  Обласну стипендію також призначено бронзовій призерці чемпіонату Європи серед юніорів з важкої атлетики Ганні Калашник", - написиав Лисогор.

Також 16 перспективним спортсменам з олімпійських видів спорту виплачуватимуть по 5 110 гривень. 

П’ятеро провідних спортсменів з неолімпійських видів спорту одержуватимуть по 8 760 гривень.

Ще по 10 220 тисяч гривень надаватимуть провідним спортсменам – особам з інвалідністю: Олександру Дмитриєнку (переможець ЧЄ-2023 з легкої атлетики) та Наталії Олійник (переможниця ЧС-2023 з пауерліфтингу).

І четверо перспективних спортсменів – осіб з інвалідністю отримуватимуть по 5 110 гривен. Це переможці та призери чемпіонату України з плавання.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті