Понад 20 переселенців з Луганської області вже пройшли навчання на посаду демінера, 10 з них працевлаштувались

Більше 20 ВПО з Луганщини пройшли навчання для роботи демінерами, 10 з них працевлаштувались. Про це повідомили під час рекрутингового онлайн-заходу для ВПО Луганщини за участі представництва "The HALO Trust" в Україні 11 вересня, пише начальник Луганської ОВА Артем Лисогор у Телеграм 12 вересня.

"Від початку року в подібних заходах взяли участь 682 наших переселенці, 63 з яких виявили бажання пройти відповідне навчання. 21 особа вже успішно завершила курс, 10 ВПО встигли працевлаштуватися", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що 11 вересня до рекрутингової онлайн-зустрічі долучилися 68 жителів Луганщини, зареєстрованих в гуманітарних хабах Щастинської РДА у Кропивницькому, у хабах Попаснянської й Нижньодуванської військових адміністрацій у Харкові, а також ВПО, зареєстровані в Луганському обласному центрі зайнятості.

"Україна є найбільш замінованою країною світу - це і критична інфраструктура, і соціальна, і приватний сектор, і поля, і ліси, і водойми. Проблему доведеться вирішувати ще протягом тривалого часу", - йдеться також у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що для переселенців з Луганщини, які хочуть працювати демінерами, відбувся рекрутинговий онлайн-захід.

Статті

Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Всі статті