Понад 1500 пацієнтів-переселенців отримали послуги від мобільних бригад Рубіжанських медиків з початку року у чотирьох містах України

Медики з Рубіжанської громади Луганської області здійснили 80 виїздів мобільних бригад до шелтерів, модульних містечок і хабів для переселенців у Дніпрі, Вінниці, Павлограді й Хмельницькому протягом шести місяців поточного року, надавши послуги 1565 пацієнтам. Про це повідомила медична директорка комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Рубіжанської міськради Луганської області (КНП "ЦПМСД" Рубіжанської міськради) Алла Родіонова, пише "ОстроВ" 10 липня. 

"Новою додатковою формою роботи є робота створених Центром мобільних медичних бригад, які виїжджають у місця компактного проживання або перебування ВПО. До складу таких бригад входять лікар загальної практики - сімейний лікар/лікар-терапевт, лікар педіатр дільничний, медична сестра й водій автотранспортного засобу. За півроку луганські медики здійснили 80 таких виїздів. При цьому їхні послуги отримали 1565 мешканців шелтерів, модульних містечок, відвідувачів хабів у Дніпрі, Вінниці, Павлограді й Хмельницькому", - сказано в повідомленні.

За словами Родіонової, після огляду пацієнтів за призначенням лікарів всі забезпечуються необхідними безкоштовними якісними лікарськими засобами, які видаються безпосередньо або шляхом виписування електронного рецепта за державною програмою "Доступні ліки". 

"А найголовніше - всі отримують психологічну підтримку", - каже Родіонова.

Раніше повідомлялось, що Центр відновного лікування та реабілітації з Рубіжного, який працює в Харкові, отримав гуманітарну допомогу.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті