Понад 1500 пацієнтів-переселенців отримали послуги від мобільних бригад Рубіжанських медиків з початку року у чотирьох містах України

Медики з Рубіжанської громади Луганської області здійснили 80 виїздів мобільних бригад до шелтерів, модульних містечок і хабів для переселенців у Дніпрі, Вінниці, Павлограді й Хмельницькому протягом шести місяців поточного року, надавши послуги 1565 пацієнтам. Про це повідомила медична директорка комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Рубіжанської міськради Луганської області (КНП "ЦПМСД" Рубіжанської міськради) Алла Родіонова, пише "ОстроВ" 10 липня. 

"Новою додатковою формою роботи є робота створених Центром мобільних медичних бригад, які виїжджають у місця компактного проживання або перебування ВПО. До складу таких бригад входять лікар загальної практики - сімейний лікар/лікар-терапевт, лікар педіатр дільничний, медична сестра й водій автотранспортного засобу. За півроку луганські медики здійснили 80 таких виїздів. При цьому їхні послуги отримали 1565 мешканців шелтерів, модульних містечок, відвідувачів хабів у Дніпрі, Вінниці, Павлограді й Хмельницькому", - сказано в повідомленні.

За словами Родіонової, після огляду пацієнтів за призначенням лікарів всі забезпечуються необхідними безкоштовними якісними лікарськими засобами, які видаються безпосередньо або шляхом виписування електронного рецепта за державною програмою "Доступні ліки". 

"А найголовніше - всі отримують психологічну підтримку", - каже Родіонова.

Раніше повідомлялось, що Центр відновного лікування та реабілітації з Рубіжного, який працює в Харкові, отримав гуманітарну допомогу.

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті