Польща посилила кордон із Білоруссю підрозділом військових через провокації. Ситуація "найсерйозніша"

Міністр національної оборони Республіки Польща Владислав Косняк-Камиш заявив, що білорусько-російська гібридна атака на Польщу посилюється і набула "найсерйознішої форми". На цьому голова польського оборонного відомства наголосив у суботу, 1 червня, перебуваючи у Томашові-Мазовєцькому, - повідомляє "Польське радіо".

Зазначається, що вночі очільник Міноборони разом із командуванням Війська Польського провели брифінг щодо ситуації на кордоні, а також диверсійної та дезінформаційної діяльності, спрямованої проти Польщі.

Як сказав Владислав Косіняк-Камиш, люди, які намагаються перетнути польсько-білоруський кордон, є "знаряддями в руках іноземних служб". У зв’язку з цим, за словами високопосадовця, Польща посилює охорону кордону.

"У середу на кордон прибули військові 25-ї повітряно-кавалерійської бригади з Томашува-Мазовєцького. Це найдосвідченіші солдати, які брали участь в місіях в Афганістані та Іраку, але які також мають великий досвід стабілізаційної місії в Косово, де головним завданням стабілізаційних сил є, власне, боротьба з натовпом", - сказав міністр оборони.

Як повідомлялося, Збройні Сили Польщі піднімали у повітря літаки через атаку російської армії по Україні.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті