Польща перекидає військову техніку ближче до кордону з Росією

Збройні сили Польщі анонсували, що в рамках навчань НАТО „Steadfast Defender 2024” здійснять масове перекидання військової техніки на північ країни, особливо близько до кордонів з Калінінградською областю Росії, - пише inpoland.net.pl.

Переміщення техніки планується з 4 по 6 травня в Західно-Поморському, Поморському та Вармінсько-Мазурському воєводствах. Ці навчання, проведені НАТО, є найбільшими з часів холодної війни і залучають близько 90 тисяч військовослужбовців з країн Альянсу.

"Найближчим часом просимо вас бути особливо уважними, оскільки на маршруті вас можуть зустріти численні військові колони", - повідомило Головне командування Польщі.

Ці маневри спрямовані на вдосконалення взаємодії між союзниками та підвищення готовності приймати міжнародну допомогу.

Агресивна політика Росії в останні роки стала предметом широкої міжнародної уваги. Росія активно втручається у внутрішні справи інших країн, здійснюючи кібератаки, дезінформаційні кампанії та спроби вплинути на політичні процеси. Ці дії сприяють зростанню напруги у регіоні та загрозі міжнародній безпеці.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті