Польща може передати Україні винищувачі МіГ-29 - Сікорський

Польща може передати Україні свої винищувачі МіГ-29. Про це заявив польський міністр закордонних справ Радослав Сікорський, - повідомляє "Ми -Україна".

За його словами, нині Варшава розглядає передачу Києву нових партій військової допомоги, серед яких можуть бути і МіГ-29.

"Ми розглядаємо передачу чергової партії техніки, зокрема, ймовірно, літаків МІГ-29. Сьогодні вони потрібні для захисту польського неба, але, можливо, союзники допоможуть нам в місії Air Policing (повітряне патрулювання, - ред.) над Польщею, що дозволило б нам здійснити цей крок", - заявив очільник польського зовнішньополітичного відомства під час спільної пресконференції з міністром закордонних справ України Андрієм Сибігою.

Нагадаємо, міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив про готовність передачі Україні винищувачів МіГ-29, про які просив президент Володимир Зеленський. Водночас, за його словами, ця передача можлива лише за умови отримання Варшавою більш сучасних бортів на заміну.

Як повідомлялося, уряд Польщі обіцяє виділити 100 млн євро на чеську ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для Сил оборони України.

Статті

Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Всі статті