«Пох... ця війна і ця Росія!» Майже сотня мобілізованих із Дагестану відмовилися воювати в «СВО»

Зі 120 мобілізованих для війни проти України жителів Дагестану 80 осіб явочним порядком відмовилися брати участь у «СВО». Про це пише один із популярних Z-Телеграм-каналів. 

«В один полк після мобілізації прибуло 120 дагестанців. Не більше 20 чесно тягнули військову лямку, ще 20 твердо повідомили, що бачать себе тільки в тилових службах, і їм іншого не пропонувати. Решта вісімдесят, отримуючи 200 тисяч рублів зарплати, зняли собі в навколишніх селищах житло, або зайняли порожнє, і сказали, що їм пох... ця війна і ця Росія», - пише автор.

Якщо хтось із офіцерів сунеться до них, вони їх перестріляють, - виклав він позицію саботажників. 

Командування полку цю ситуацію замовчувало, але, коли проблему не вдалося приховати, 80 мобілізованих усе-таки залучили до військової служби, але не на фронті, а в глибокому тилу. Вони тепер охороняють гауптвахту й інколи стоять на блокпостах, не ближче ніж за 30 км від лінії бойового зіткнення.

Статті

Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Країна
12.09.2024
16:21

Україна нарощує виробництво дронів: проблеми та виклики

73% опитаних виробників сектору ОПК не бачать жодних кроків від держави щодо покращення умов ведення оборонного бізнесу в Україні.
Всі статті