Пліснява та нестача меблів: омбудсмен перевірив, як живуть переселенці на Хмельниччині

Уповноважений із прав людини Дмитро Лубінець повідомив про порушення у місцях тимчасового проживання ВПО на Хмельниччині. Про це він пише у своєму ТГК 15 травня.

"Моніторингова група у Хмельницькій області відвідала місця тимчасового проживання ВПО: Завалійківський дошкільний навчальний заклад «Сонечко»; Курівський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий садок».  У них ВПО забезпечені меблями, побутовою технікою, безкоштовним проживанням і компенсацію комунальних витрат. Однак, також виявили низку проблем: відсутність вентиляції, пліснява, незадовільний санітарно-гігієнічний стан, нестача меблів і необхідність облаштування кухні", - повідомив Лубінець.

Він додав, що у зв’язку з цим направлені листи з рекомендаціями для усунення недоліків. "Продовжуємо здійснювати моніторингові візити", - акцентував омбудсмен.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті